Waterbaaswandeling

Waterbaaswandeling

Iedereen is aan de wandel op dit moment. Logisch, het is bijna het enige dat we veilig kunnen doen: op afstand van elkaar, in de buitenlucht, genietend van het weer. Op zoek naar een alternatief voor een ‘gewone’ wandeling? Dan is de waterbazen wandeling misschien wel iets voor jou! Niet alleen leuk, maar ook nog eens leerzaam: je ontdekt namelijk wat jij kunt doen voor schoon en voldoende water.

Met de (gratis) Doe & ontdek-gids kun je al wandelend aan de slag met opdrachten en waterweetjes. Onderweg check je de waterkwaliteit, leer je kijken als een dijkwachter of spot je tegeltuinen, regentonnen of wadi’s.

Kies zelf waar je gaat wandelen: op de dijk, in de natuur of in de stad. Hoe meer opdrachten je doet, hoe meer je een Waterbaas wordt.

De Doe & ontdek-gids vind je op www.waterschappen.nl/waterbazen.

Veel plezier!

Ga toch fietsen!

Dit bedoelen we heel letterlijk: ga lekker fietsen. Het is weer heerlijk fietsweer dus waarom niet? Het is goed voor de gezondheid, gezellig om samen te doen en je ontdekt onderweg van alles. Tenminste als je goed kijkt. Om je op weg te helpen hebben wij in bovenstaande afbeelding vast wat tips getekend. Zo heb je alvast een idee van wat er allemaal te zien is onderweg.

En als je onderweg stopt om wat zwerfafval op te ruimen (wat een echte waterbazenactie is), maak van die geweldige actie dan een foto en stuur deze naar content@rijnland.net. Je maakt dan kans op een leuke prijs. Vermeld daarbij je naam, adres en vertel kort iets over wat er te zien is op de foto.

Samen zorgen wij voor schoon water en droge voeten!

Deel pagina