Podcasts

Podcasts

In een serie podcasts nemen presentatrice Hanneke Hofstee en bioloog Mike Dijkstra ons mee naar de pareltjes in en rondom ons gebied. In dit nieuwe seizoen gaan ze op zoek naar echte ‘waterbazen’, iemand die zich inzet voor de natuur en water. De waterbaas neemt ons mee naar een voor hem of haar belangrijke plek.

Overlast door rivierkreeften

Waarom geeft de Amerikaanse rivierkreeft overlast voor het water en de natuur in Nederland en in het waterschap Rijnland. Hoe pakt Rijnland het probleem aan en hoe gaat dat helpen? Hanneke en Mike spreken met onderzoekers Ivo Roessink en Fabrice Ottburg, beide van Wageningen Universiteit & Research.

The Plastic Soup Surfer

Bioloog en kunstenaar Merijn Tinga is ook wel bekend als de Plastic Soup Surfer. Hij neemt Hanneke en Mike mee naar Katwijk, de plek waar hij de milieubewuste surfer werd die hij nu is. Merijn voert een felle strijd tegen rondslingerend plastic, door het op te rapen én stevig campagne te voeren.

Naar de bollen

In aflevering 2 gaan Mike en Hanneke naar de bollen. Om precies te zijn in Noordwijkerhout in de Hogeveense Polder. Daar praten ze tussen de bloeiende velden met een telg uit een groot bollentelersbedrijf dat al vier generaties meegaat, Dolf Uittenbogaard. Het bedrijf werkt met Rijnland aan pilots op het gebied van goed waterbeheer, en plukt daar zelf de vruchten van.
Meer informatie: Bloembollenteelt projecten

Met de dijkgraaf in Leiden

Dit keer was Mike met vakantie en heeft Hanneke de podcast opgenomen in Leiden, waar ze dijkgraaf Rogier van der Sande ontmoette. Ook ontmoeten ze bovendien Stadsecoloog Wouter Moerland. In deze podcastaflevering neemt dijkgraaf Rogier van der Sande ons mee naar de stad Leiden. We horen meer over de stad Leiden en over waterbazen. De podcast kun je delen, zo zijn we allemaal waterbazen. De eerdere podcasts zijn te vinden op Water Leeft!

Deel pagina