De waterbazen van Nederland{else:if}Waterbazen

De waterbazen van Nederland

World Cleanup Day

World Cleanup Day

World Cleanup Day is op 18 september 2021. Hoogheemraad Bas Knapp en jeugdambassadeur Cheryl Spaargaren zijn samen met een groepje jongeren het water op gegaan met een sup om afval uit het water te scheppen. Een leuke en sportieve manier om afval uit het water te halen!

Bekijk de video over World Cleanup Day

Waterbaas worden?

Ook jij kunt een bijdrage leveren aan schoon en voldoende water. Hoe? 
Breng kleine aanpassingen aan in en om je huis.

Denk bijvoorbeeld aan tuintegel eruit en plantje erin, afval in een berm opruimen, plastic afval uit de sloot halen, frituurvet in een speciale afvalbak, medicijnen terugbrengen naar de apotheek, regenwater opvangen met een geveltuintje, balkonplantjes of een regenton

Ontdek wat jij kunt doen
Podcast

Podcast

In een serie podcast nemen presentatrice Hanneke Hofstee en bioloog Mike Dijkstra ons mee naar de pareltjes in en rondom ons gebied.

Lees meer

Deel jouw initiatief

Ben jij woonachtig in de regio van het Hoogheemraadschap van Rijnland en heb jij video’s of foto’s van waterbaas ideeën die je met ons wilt delen? Stuur ze naar waterbazen@rijnland.net

Volg ons op social media

 

Lees meer
Waterbazen van de waterschappen

Waterbazen van de waterschappen

Wat betekent schoon en voldoende water?

Veel mensen kennen de waterschappen van de dijken, gemalen en sluizen. Maar we doen meer. Naast dijken onderhouden en verstevigen, zorgen we ook voor schoon water én voldoende water. Zo zuiveren we afvalwater, zorgen we dat planten en dieren goed kunnen leven in het water en houden we het water op peil. 
Ontdek hoe de waterschappen zorgen voor voldoende water, schoon water en veilige dijken.

Lees verder over de waterschappen

Deel pagina