Wat ga je doen

Jongeren zijn belangrijk voor de toekomst van het waterbeleid.

Daarom heeft elk waterschap in Nederland een of meer jeugdbestuurders. Wij noemen ze waterambassadeurs. Een stoere bijbaan waar je veel leert en invloed hebt op belangrijke beslissingen.

Dat doe je niet alleen. In het jeugdwaterschap zet je met andere enthousiaste jongeren je schouders onder het thema water.

Hier een voorproefje wat je gaat doen

Film het jeugdwaterschap

Op 31 januari werd Iris officieel geïnstalleerd als jeugdbestuurder. Nu is het werk dus echt begonnen!

Lees meer

Iris Haan heeft een drukke agenda. Gelukkig is er ook tijd om even bij te praten. Ze vertelt over een mooi weekend met alle jeugdbestuurders op de Marker Wadden, over de prijs die ze mocht uitreiken tijdens de Willie Wortel Wedstrijd in Leiden en over haar taak als jurylid tijdens de jaarlijkse Battle of the Beach in Noordwijk.

Lees meer

Ook voor het landelijke jeugdwaterschap zit het zomerreces er weer op. Onze eigen jeugdbestuurder, Iris Haan is dus al weer druk met school én met allerlei waterzaken. Toen we haar spraken, was ze net terug van een bestuursweekend in Groningen.

Lees meer

Maart was weer een actieve maand voor onze jeugdbestuurder. Ze staat op het dak van het Leidse innovatiecentrum PLNT onze water-escaperoom, bracht met het voltallige jeugdbestuur een leerzaam bezoek aan de Wageningen Universiteit.

Lees meer

Onze jeugdbestuurder raakt meer en meer thuis in de wereld van het water. Ze bracht met het Nederlandse Jeugdwaterschap een bezoekje aan Texel, maar was ook aanwezig bij het symposium dat we organiseerden met drinkwaterbedrijf Dunea.

Lees meer

Door alle coronamaatregelen beleeft ook onze jeugdbestuurder, gekke tijden. Ze kan niet samenkomen met de andere jeugdbestuurders van de Nederlandse waterschappen. Voor haar vakantiebaan ging ze bij onderzoekslab Aquon aan de slag met watermonsters.

Lees meer

Ben je enthousiast?

Mail vandaag nog jouw motivatie in een enthousiast bericht met een leuke foto. Vertel ons wat jouw favoriete waterplek is en wat jou de ideale kandidaat maakt. Stuur dit naar educatie@rijnland.net

Doe dit vóór15 november 2020.

Direct whatsappen?

Stuur jouw motivatie naar 06-55220596

Vermeld hierbij je naam en mailadres.

Vragen?

Neem via mail of WhatApp 06-55220596 contact met ons op

Deel pagina