Open Monumentendag 12 - 13 september 2020

Dit jaar geven we op een bijzondere manier invulling aan de landelijke Open Monumentendagen van 12 en 13 september. Vanwege corona stellen we onze historische locaties niet op de gebruikelijke manier open. We organiseren een alternatief. Het thema van de Open Monumentendagen is Leermonumenten. Bekijk onze video waar onze enthousiaste vrijwilligers je meenemen met een digitale rondleiding door ons mooie gemeenlandshuis. Leer meer over de geschiedenis, bekijk de historische kamers en kunstwerken en hoor meer over de betekenis van ons gemeenschapshuis voor anderen.

Als oudste waterschap van Nederland hebben we veel historische gebouwen en locaties. Vooral ons gemeenlandshuis aan de Breestraat 59 in Leiden is elk jaar met de Open Monumentendagen een grote trekpleister. Bezoekers bewonderen de statige buitenkant van dit gebouw en het prachtige interieur. We kochten het pand in 1578 voor vergader- en logeerdoeleinden. Ruim vierhonderd jaar was dit ons hoofdgebouw. In 1999 verhuisden we naar ons moderne kantoorgebouw aan de Archimedesweg. Overigens stamt het pand al uit de dertiende eeuw. Het deed toen dienst als weeshuis.

Onze vrijwilligers leiden je rond

Vanwege coronamaatregelen leiden we geen groepen rond. Met deze digitale rondleiding nodigen we iedereen uit om een kijkje te nemen in het gemeenlandshuis.

Deel pagina