Nieuwe mijlpaal wordt toegevoegd aan het fries in de VV zaal

Al sinds 1878 krijgen bijzondere en innovatieve projecten, die vertellen hoe waardevol het werk van Rijnland is, een plek in de eregalerij. Deze traditie is na de verhuizing van de Breestraat naar de Archimedesweg, voortgezet in onze VV zaal. Daar staan op het fries tot nu toe mijlpalen van vier gerealiseerde projecten geschilderd. Als eerbetoon aan de realisatie van deze, voor Rijnland en zijn zorggebied, belangrijke projecten. In het kader van de 765e verjaardag van Rijnland, komt daar dit jaar een bijzonder project bij.

Medewerkers van Rijnland hebben maar liefst 15 uiteenlopende projecten ingediend om mee te strijden om vereeuwigd te worden op het fries. Uit alle voorgestelde projecten heeft het dagelijks bestuur van Rijnland een selectie voorgelegd aan de VV van vier spraakmakende projecten. De vier nominaties zijn niet alleen beeldbepalend voor het werk van Rijnland, maar symboliseren ook een nieuwe trendbreuk en passen bij Rijnland als vernieuwende organisatie. Bekijk hieronder de filmpjes van de vier nominaties:ยท

In een spannende strijd is de Piekberging Nieuwe Driemanspolder NM3P als winnaar gekozen. De Piekberging Nieuwe Driemanspolder is gerealiseerd in 2019. Het is een eerste, markante toevoeging aan ons watersysteem dat i.s.m. andere overheden multifunctioneel is opgezet en uitgevoerd. Diverse grote opgaves zoals de KRW, recreatie, biodiversiteit en klimaatadaptatie komen samen in dit project. En daarom verdient het een plek op het fries in onze VV zaal.

Op de foto van links naar rechts: Paul Hollander, VV lid Willem de Vries en Erwin de Groot.

Deel pagina