Klimaatverandering Rijnland{else:if}Klimaatverandering Rijnland

Klimaatverandering Rijnland

Leven in Rijnland is leven met water. Droge voeten en schoon water daar gaan we voor. Maar ons klimaat verandert. En het verandert sneller dan gedacht. Die verandering heeft tot gevolg dat er meer neerslag valt in kortere periodes.

Lees meer

Overstroom ik

Woon jij in een risicogebied? Onze dijken beschermen ons tegen een overstroming, maar het kan een keer misgaan… Weet jij hoe hoog het water bij jou in de buurt komt?

 

Kijk hoe hoog het water komt
Film wateroverlast

Als de bodem daalt….

Dat de bodem daalt, merken we in Rijnland op verschillende manieren. In het stedelijke gebieden zoals Gouda, zijn er huizen die verzakken. Funderingen moeten worden aangepakt en tuinen en wegen moeten regelmatig worden opgehoogd. Onder de grond zorgen verzakkingen voor schade aan het riool. In het landelijk gebied hebben agrariërs vaak te maken met een ondergrond die of natter is dan gewenst.

Lees meer
Wat kun je zelf doen?

Wat kun je zelf doen?

Droge voeten en schoon water, dáár gaan we voor. Samen met de omgeving werken we aan een toekomstbestendig gebied. Voor nu en voor de toekomst. Wil je ook je steentje bijdragen, of ben je benieuwd hoe je wateroverlast in je eigen omgeving kunt voorkomen? Wij hebben een paar eenvoudige tips voor je.

Lees meer

Deel pagina